Κεριά – Βερνίκια

Chalk Paint & More

Παρότι τα Vintro Chalk Paint είναι πολύ ανθεκτικά από μόνα τους, επειδή έχουν ανοιχτούς πόρους για μέγιστη ανθεκτικότητα συνιστούμε να σφραγίζετε πάντα το χρώμα με κάποιο από τα ειδικά κεριά ή βερνίκια νερού της εταιρίας.  Έτσι η επιφάνεια προστατεύεται και αδιαβροχοποιείται και προσλαμβάνει μια μοναδική βελούδινη υφή.

Το Vintro Clear Wax (διάφανο κερί) εφαρμόζεται απευθείας πάνω στην – βαμμένη με chalk paint – επιφάνεια  σφραγίζει τους πόρους και προσδίδει στιλπνότητα και βάθος στο χρώμα. Το  Vintro Dark Wax (κερί παλαίωσης) εφαρμόζεται είτε κατευθείαν πάνω στην – βαμμένη με chalk paint – επιφάνεια  είτε για μεγαλύτερο έλεγχο του αποτελέσματος μετά το διάφανο κερί και προσδίδει παλαιωμένη όψη στην επιφάνεια, προσθέτοντας σκιάσεις και τονίζοντας σκαλίσματα και εσοχές. Ιδανικό για εφέ πατίνας.  Απλώστε τα Vintro Clear & Dark Waxes ιδανικά με πινέλο φυσικής τρίχας  και στη συνέχεια σκουπίστε απαλά με ένα καθαρό πανί χωρίς χνούδια.

Για επιφάνειες με σκληρή χρήση όπου θέλουμε ένα ισχυρότερο φινίρισμα προτείνεται να σφραγίζουμε με κάποιο από τα βερνίκια της Vintro (Vintro Lacquer).  Όλα τα βερνίκια είναι γαλακτερά και διαφανίζουν μόλις στεγνώσουν, έχουν ως βάση το νερό, εφαρμόζονται πολύ εύκολα και στεγνώνουν πολύ γρήγορα.Το βερνίκι Vintro Extreme ™ Lacquer διατίθεται σε ματ (Extreme Matt Lacquer) ή σατινέ (Extreme Satin Lacquer) φινίρισμα. Η σειρά δίνει ένα απόλυτα ματ φινίρισμα και συνιστάται για όλες τις επιφάνειες εσωτερικού και εξωτερικού χώρου αλλά και επιφάνειες όπως πατώματα ή ντουλάπια κουζίνας όπου χρειάζεται η μέγιστη δυνατή προστασία. Τα Βερνίκια διατίθενται σε συσκευασίες των 500 ml και έχουν καλυπτικότητα περίπου 20 τμ ανά λίτρο.