Μεταλλικά χρώματα

Chalk Paint & More

Διατίθενται 3 μεταλλικά χρώματα: Silver (ασημένιο), Gold (χρυσό) και Rose Gold (χάλκινο).

Τα μεταλλικά χρώματα έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να προσφέρουν ένα ανθεκτικό μεταλλικό  φινίρισμα σε όλες τις επιφάνειες, προσθέτοντας λάμψη σε έπιπλα ή τοίχους.Τα Vintro Metallic Paints είναι απόλυτα συμβατά με τα Vintro Chalk Paints και έχουν εύκολη εφαρμογή με πινέλο ή ρολό.

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν:

  • ως βασικό χρώμα
  • ως πρώτο ή ενδιάμεσο χέρι κάτω από χρώμα κιμωλίας ώστε να αναδείξετε μεταλλικές επιφάνειες κάτω από το κυρίως χρώμα, ακολουθώντας τεχνικές όπως distressing ή layering.
  • ως διακοσμητικό τελικό στρώμα σε συγκεκριμένες επιφάνειες, ώστε να δώσετε έμφαση σε χαρακτηριστικά του επίπλου πχ σε σκαλίσματα με τη τεχνική του dry brushing
  • σε στένσιλ είτε πάνω σε κάποιο αντικείμενο ή επιπλο ή ακόμα και για να δημιουργήσετε εφέ στους τοίχους.

Επίσης αναμιγνύονται εύκολα με τα χρώματα κιμωλίας Vintro ή με τα προϊόντα φινιρίσματος (κεριά & βερνίκια)  ώστε είτε να δημιουργήσουν μεταλλικά χρώματα είτε να δώσουμε αστραφτερό τελείωμα στην επιφάνεια που βάφουμε.  Τα μεταλλικά χρώματα έχουν καλυπτικότητα 12,5 τμ/λίτρο και χρόνο στεγνώματος 2 ώρες. Δεν αραιώνονται με νερό. Πριν από τη χρήση απαιτείται πολύ καλό ανακάτεμα του χρώματος και μετά τη εφαρμογή – για μεγαλύτερη ανθεκτικότητα – σφραγίζουμε και σε αυτή τη περίπτωση με κερί ή βερνίκι.